Writergirl

Alla inlägg under december 2011

Av Jeanette - 15 december 2011 17:29

 

Motiv: Byggnad på Karlsborgs fästning

Fotograf: Jag

Kamera: Canon IXUS 95

Av Jeanette - 15 december 2011 13:25

Julfilmsdags! Den här gången blir det två på en gång.




Handling: När Kevins familj åker på semester glömmer de en liten detalj: Kevin! Den åtta år gamla Kevis McCallister har blivit mannen av huset! Kevin tar det kallt och istället för att leta efter sin föräldrar så dekorerar han huset inför julhelgen. Problemet är bara att två tjuvar försöker bryta sig in, Kevin som alltid reagerar mycket kallt, börjar nu att bygga fällor för att välkommna dem!   



Mitt betyg: Den här filmen har blivit en riktig julklassiker som ses varje år. Visst kan man välja att se det tragiska i att bli bortglömd av sina egna föräldrar, men jag tycker att det här är en underhållande komedi med mycket hjärta. Sedan är det ju alltid roligt att se två dumma inbrottstjuvar bli lurade av ett barn!


       



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Handling: Denna gången har Kevin hamnat i New York. Helt ensam i en av världens största städer. Tack vare ett kreditkort lyckas han checka in på stadens mest lyxiga hotell och han blir snabbt kompis med de flesta i personalen. En dag hittar han en underbar leksaksaffär och drömmer sig bort från stadens enorma julhysteri. Men lyckan blir snabbt utbytt till rädsla då han upptäcker att de bekanta skurkarna Harry och Marv också hittat till stan och de tänker råna den stora leksaksaffären. Men Kevin finner sig snabbt och planerar hur han ska stoppa tjuvarna.  



Mitt betyg: Inte ofta som en uppföljare håller ens i närheten av samma standard som den första filmen, men denna gör det. Ännu en filmklassiker som ses varje jul!


          

Av Jeanette - 15 december 2011 12:37

Har en del småsaker som ska fixas idag.


  • Bära ner julkartongerna till förrådet
  • Mammas present
  • Inlägg till bloggen
  • Skriva ut Ullareds-listan
  • Ev. till affären
Lite småsaker som sagt. Blir säkert lite annat också!
Av Jeanette - 15 december 2011 09:00

När snön föll - Peter Jöback



 

Av Jeanette - 14 december 2011 23:29

Den här dikten skrev jag för cirka 1,5 år sedan. Detta är något jag tror många känner något gång (om inte fler) i sitt liv.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Life

I keep wondering where my life is suppose to take me.

What my purpose in life even is.

If I even have one.

But no matter what; you can always be sure that life takes you somewhere.

No matter if you like it or not.

For the moment I’m not even sure it takes me anywhere.

It feels like my life is put on hold.

That someone in some way paused it.

It’s strange though because in one way I need a pause

but I also need a change.

So where do I go from here?


 

Av Jeanette - 14 december 2011 22:04

Nyss hemkommen från jobbet och är helt slut. Märks verkligen att man inte jobbar regelbundet för blir trött av så lite, haha. Nu längtar jag i alla fall grymt mycket efter att få krypa ner i sängen och kolla på någon trevlig serie! Är egentligen sugen på en film, men misstänker att jag somnar i så fall, men får se hur jag gör när jag väl bytt om och så...


 

Av Jeanette - 14 december 2011 11:53

Ytterligare ett tips på julfilm. Det här är också en favorit. Vet inte hur många gånger jag har sett den, men tror inte 15 räcker! Kunde den mer eller mindre utantill ett tag.




Handling: Lucy är singel och jobbar på tunnelbanan i Chicago. En dag ser hon hur en man som hon är hemligt förälskad i, Peter, blir rånad. Hon räddar honom och tar honom till ett sjukhus, men Peter faller i koma. Peters familj tror att Lucy är hans flickvän och välkomnar henne till familjen med öppna armar.

Snart nog blir det komplicerat när Lucy hittar på ett liv mellan sig själv och Peter som hon egentligen aldrig har pratat med. Och det blir inte bättre av att hon faller för hans charmiga bror. 



Mitt betyg: En underbar romantisk komedi som utspelar sig under jul-tiden. Kanske inte blir att jag tittar varje jul, men minst en gång om året ser jag den här charmiga film. 


        



           

Av Jeanette - 14 december 2011 10:41

Dags för receptet på det som bakades i helgen. Var en typ av biskvi kan man säga, bara annan kräm. Denna kaka går säkert att variera en massa genom att byta smak på krämen, doppa i choklad mm.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2 hg skållad och mald mandel

3 hg florsocker

4 hårt vispade äggvitor


Smörkräm:

 2-3 äggulor

150 gr smör

2 tsk vaniljsocker

2-3 msk florsocker


Blanda mandel och florsocker och rör sedan försiktigt ner de hårt vispade vitorna.  Lägges  på bakplåtspapper (1 tsk/klick).

Obs! Mandeln bör vara torr, skålla den helst dagen innan eller torka den en stund i ugnen på svag värme.

Låt kakorna kallna på bakplåtspapperet.

Lägg ihop dem med smörkräm emellan.


Ca 25-30 st. Ugn 200 gr. Ca 8 min.




   

Presentation


Här har ni en tjej från Skövde, född 1983, som bland annat gillar inredning, fota och skriva.

Instagram: nettanbutterfly

------------------

Here's a girl from Skövde, Sweden, born in 1983, who among other things likes interior design, photography

Translate

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen/Latest posts

Kategorier/Categories

Arkiv/Archive

Länkar/Links

RSS

Besöksstatistik

Bloggvy


Ovido - Quiz & Flashcards