Direktlänk till inlägg 14 december 2011
Dags för receptet på det som bakades i helgen. Var en typ av biskvi kan man säga, bara annan kräm. Denna kaka går säkert att variera en massa genom att byta smak på krämen, doppa i choklad mm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 hg skållad och mald mandel
3 hg florsocker
4 hårt vispade äggvitor
Smörkräm:
2-3 äggulor
150 gr smör
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk florsocker
Blanda mandel och florsocker och rör sedan försiktigt ner de hårt vispade vitorna. Lägges på bakplåtspapper (1 tsk/klick).
Obs! Mandeln bör vara torr, skålla den helst dagen innan eller torka den en stund i ugnen på svag värme.
Låt kakorna kallna på bakplåtspapperet.
Lägg ihop dem med smörkräm emellan.
Ca 25-30 st. Ugn 200 gr. Ca 8 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|