Direktlänk till inlägg 5 december 2012
Totalt glömt lägga upp receptet på marsipanen jag gjorde häromdagen, men nu så kommer det!
Marsipan
100 g riven sötmandel
5 st bittermandlar el. 5 droppar bittermandelolja
1 dl vetemjöl
1 dl grädde
125 g florsocker (kan behövas mer)
Gör så här:
Grädde och mjöl kokas till en smet som sedan får svalna.
Blanda in den rivna mandeln.
Knåda/arbeta in florsockret tills degen känns lagom fast.
Smaka av marsipanen och tillsätt mer florsocker vid behov.
Som ni ser så har jag även doppat marsipanen i choklad (för mig gick det åt 150 g choklad till två satser), vissa delvis och vissa helt täckta med choklad. Några är också helt utan. Det är ju en smaksak hur man vill göra!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|