Direktlänk till inlägg 3 december 2012
Efter att ha sett receptet på maxi så var jag tvungen att testa polkagrisknäck. Var riktigt gott faktiskt (var ju så klart tvungen att smaka lite av det som hamnade utanför formarna), så det gör jag nog fler år.
Polkagrisknäck
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl socker
½ dl polkagrisar
2-3 droppar pepparmyntsolja (eller 10 droppar pepparmintsarom)
1 msk smör
Gör så här:
Krossa polkagrisarna (jag använde mig av en plastpåse och en hammare). Sätt ut ca 40 knäckformar. TIPS ! Ha lite vatten på ex plåten du ställer formarna på så välter de inte så lätt.
Blanda samman grädde, sirap och socker i något som tål hög värme.
Sätt kärlet i micron på full effekt utan lock i ca 8 minuter.
Rör i smör, pepparmintsoljan och polkagrisarna. Fördela smeten i knäckformarna. OBS! Denna smeten stelnar snabbare än vanlig knäck så man måste vara snabb.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|