Writergirl

Alla inlägg under maj 2013

Av Jeanette - 13 maj 2013 19:55

Äntligen har jag hittat en app som jag verkligen gillar och som har det som jag är ute efter. Den består av en gratisdel och en betaldel, men jag tycker absolut att man klarar sig med det som är gratis! Appen heter ShapeUp och det enda man behöver (förutom en mobiltelefon då) är en internetanslutning för att kunna söka bland matregistret. 


 


Dessa funktioner får du tillgång till utan att uppgradera till ShapeUp Club:


* För varje sak du äter så dras det kalorier på det angiva antalet som du får fram genom att lägga in hur mycket du vill gå ner per vecka. Tränar du så ökar antalet kalorier när du lagt in tränat pass.


* Kost - Med tillgång till en databas kan du lägga in din mat under dagen. Du kan även lägga till mat och även lägga in recept som på så sätt räknar ut kalorier beroende på hur mkt du ätit. 

Du har möjlighet att se exakt hur mycket protein, kolhydrater och fett du äter per dag i diagram och även hur mycket av av rekommenderat gram du ätit. * Träning - Det finns en rad olika träningsformer att lägga in, även promenader (vilket är perfekt för mig som går mycket). För den som gillar att springa så kan man hämta data från RunKeeper. 


* Under diagram kan du för in vikt och midjemått. Där kan du även se diagram över utvecklingen av din vikt, midjemått och kaloriintag.


* Går du in i kalendern så ser du hur mycket kalorier du ätit per dag och även om du ätit tillräckligt, för mycket eller för lite. Du kan även se genomsnittet per dag.


(Update 21/5: Jag har slutat använda appen regelbundet och använder den istället för att kolla upp sådant jag inte har koll på kalorimässigt. Kände att det var ett bra sätt att få en bra koll på vad jag äter, om jag äter lagom mycket helt enkelt.)


ANNONS
Av Jeanette - 12 maj 2013 17:21

Det har inte blivit något bloggat på ett par dagar, som ni kanske märkt. Haft datorstrul, men nu så är allt ordnat (förutom fixa drivrutiner till brännaren). Ska väl inte gå in så mycket mer på det, men fick göra en omstart av datorn så har tagit lite tid i och med att allt ska installeras på nytt. Därav så har jag inte haft möjlighet att blogga, men nu så finns det inga ursäkter ;)

ANNONS
Av Jeanette - 10 maj 2013 21:10

Något som verkligen motiverar och som jag kan rekommendera ALLA som gå ner i vikt (en hälsosam vikt så klart) är foton, foton och åter foton. Ta foton när du börjar, både från sidan och framifrån, så att du har något att utgå ifrån. Många tar sedan bara efter-bildet och det ska man så klart också göra, men jag rekommenderar att även ta foton under tiden.

 

Jag till exempel kommer att ta foton vid varje 5 kg jag går ner. Anledningen är att oftast så ser du bara vad som händer på vågen och måttbanden men när du tittar dig i spegeln så tycker du att inget direkt har hänt. Därför är det bra att kunna gå tillbaka även under tiden och se de framsteg du faktiskt gör!

 

Detta är så klart även bra att göra om man har ett träningsmål för att se framsteg.

 

 

Av Jeanette - 10 maj 2013 17:39

Idag har det varit ett fantastisk underbar väder. Lite, lite kyliga vindar emellanåt men när till och med jag (som är frusen av mig) kan gå utan jacka då är det varmt :)


 


Fick med mig syrran och Leon på en promenad ner till stan. Där var vi inne en sväng på Telia och Indiska. De sålde jordgubbar på torget så det handlades det så klart (ni kanske räknat ut vid det här laget att jag är galen i det...)! 


 

Av Jeanette - 9 maj 2013 23:42

Efter förkylningen som kom som en käftsmäll i fredags så har det börjat gå lite smått utför vad gäller kosten. För det är bara att inse att när man är så pass dålig så får man nästan vara glad över att man får i sig något över huvudtaget... Helt fri från förkylningen är jag inte än, så något träning är det inte tal om. Det jag däremot kan göra redan nu så är det att ta tag i maten. Så från och med imorgon så blir skärpning BIG TIME! Jag har till och med planerat lunchen redan nu och även båda mellanmålen. 


Jag måste komma ihåg vad det är jag kämpar för och det är ett bättre liv som faktiskt en bra hälsa innebär!


 

Av Jeanette - 7 maj 2013 22:18

Något som jag behöver bevisa för mig själv så är det att jag faktiskt KAN bli stark. Jag har nämligen alltid sett mig själv som rätt klen, men jag har insett att jag förmodligen (med största sannolikhet) är jag starkare än jag tror. Med det sagt så är jag ändå rätt svag rent styrkemässigt, men nu ser jag det ändå som något ganska positivt för tänk vilka framsteg jag kommer att göra!


 

Av Jeanette - 7 maj 2013 20:54

Det har varit underbart väder idag och äntligen kunde jag gå ut och njuta lite av det. Tog mig en kort promenad med kameran innan det blev handling på maxi.


 


Efter handlingen lyxade jag till det lite med en smörgås med babyspenat, kokt ägg, skagenröra, tomat och gurka. Inte världens nyttigaste lunch kanske, men gott var det! 


 

Presentation


Här har ni en tjej från Skövde, född 1983, som bland annat gillar inredning, fota och skriva.

Instagram: nettanbutterfly

------------------

Here's a girl from Skövde, Sweden, born in 1983, who among other things likes interior design, photography

Translate

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år/Previous years

Sök i bloggen

Senaste inläggen/Latest posts

Kategorier/Categories

Arkiv/Archive

Länkar/Links

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Writergirl med Blogkeen
Följ Writergirl med Bloglovin'

Bloggvy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se