Direktlänk till inlägg 10 april 2013
Till lunch idag blev det det enda som var värt att gå i högstadiet för, nämligen en indisk gryta vi fick göra på hemkunskapen. Superlätt att göra och riktigt gott. Dessutom perfekt helgmat istället för tacos. Jag äter den som den är, men vill man kan man ha lite bulgur till.
400 gram köttfärs
1 hackad gul lök
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
2 krm kardemumma
1 lagerblad
½ liten burk ananasbitar (jag brukar köra en hel burk för gillar ananas)
1 tsk salt
½ burk krossade tomater
½ röd paprika (eller efter smak)
½ gul paprika (eller efter smak)
Bryn köttfärsen och löken.
Tillsätt curry och bryn i ca 1 minut.
Tillsätt paprikapulver, kardemumma, lagerblad, ananasbitar, salt och krossade tomater. Låt koka på svag värme i 15 minuter.
Tillsätt paprikan och låt koka på svag värme i 15 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|