Writergirl

Alla inlägg under december 2013

Av Jeanette - 11 december 2013 17:26

Har ni en drös med LP-skivor hemma som ni egentligen inte lyssnar på? Eller kanske köpa för några kronor på loppis eller secondhand, för att göra något som troligen inte varje människa har hemma? 


Jag har gjort för ett tag sedan en LP-skål som jag numera använder som fruktskål. 


 


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader.

Ställ en form/skål (i så stor storlek som botten av LP-skålen ska vara) som tål värme på en plåt. Lägg på LP-skivan och ovanpå lägger jag en mindre skål som tyngd.

Ställ in allting i ugnen i några sekunder (det går fort så håll uppsikt hela tiden). När kanterna börjar vika sig nedåt tar ut och formar skivan med händerna. OBS! Det är varmt så använd vantar!

Den stelnar fort igen, så är du inte nöjd är det bara att ställa in allt igen och upprepa.


Igår blev det även ett kakfat, men jag använder det tillvidare som pysselfat :)


 

Av Jeanette - 11 december 2013 14:56

Har hållt igång så mycket den senaste tiden att min energi näst intill är slut. Därför tycker jag att jag gjort mig väl förtjänt av en riktig slappardag med chips och filmen Montana Sky! Kan nog inte bli mycket bättre :)


 


Av Jeanette - 11 december 2013 10:00

 


(Kommentera gärna eller Gilla här till höger :) --> )

Av Jeanette - 10 december 2013 20:04

Alltså, detta är så typiskt mig! (Ni som läst min blogg ett tag vet att jag nästintill är expert på att göra mig illa...) Klantfia har varit i farten igen vilket resulterat i ett ordentligt blåmärke på handen. Fråga mig inte vad jag slog mig på för det vet jag knappt. Drämde in handen i något, men vad minns jag inte. Kanske en av dörrarna till tv-bänken som jag aldrig lyckas stänga efter mig... Ja, så kan det mycket väl vara!


 

Av Jeanette - 10 december 2013 16:37

Idag har det varit fullt upp från det att jag klev upp ur sängen i morse. En del julstök i köket har det blivit. Två varianter av den traditionella knäcken står just nu i frysen för att stelna till. Bilder kommer imorgon och då blir det även provsmakning för att se om det går att äta, haha. 


Annars har jag gjort klart polkagrishjärtanen och även en omgång av rischoklad har jag gjort.


 

Så här har jag gjort hjärtanen:

Lagt ihop två polkagriskäppar så det blir ett hjärta.

Smälte choklad (Jag tog Marabou mjölkchoklad. Ska man fuska så ska det ju vara gott ;)) i micron (750 W)i ca 1,5 minut och hällde inuti hjärtat.

Lät det sedan stelna i kylen innan jag lade hjärtat i cellofanpåse.

Klart!:)


 


Jul · Recept
Av Jeanette - 10 december 2013 10:00

 



(Kommentera gärna eller Gilla här till höger :) --> )

Av Jeanette - 9 december 2013 20:41

Har haft så mycket tid att bara vara och njuta den senaste tiden så tycker allt att jag gjort mig förtjänt av lite mys framför tv:n. Dessutom, vad är bättre en vinterdag än soffa, filt, tända ljus och en kopp rykande varm choklad :)


 

Av Jeanette - 9 december 2013 17:46

Fick mig en trevlig överraskning när jag kom hem förut från en vända på stan med syrran. Internet är tillbaka :) Tjoohoo! Om jag haft abstinens? Nejdå, inte alls... bara lite ;) En bra sak dock med att inte ha internet ett tag är att man får mycket mer gjort än annars. Har ju fått upp granen, pysslat ihop några julklappar och saker som ska sitta på paketen och bakat under de här dagarna. Plus att jag dessutom jobbat också. Inte illa, eller vad säger ni? ;)


Nu blir det att mysa ner i soffan, under en julröd film, och kolla på de avsnitt av årets julkalender (klart man får kolla på det trots att man numera är 30 ;)) jag missat eftersom jag inte hade några tv-kanaler heller... Ska nog slå på stort med lusskatt och pepparkaka också :) 


 

Presentation


Här har ni en tjej från Skövde, född 1983, som bland annat gillar inredning, fota och skriva.

Instagram: nettanbutterfly

------------------

Here's a girl from Skövde, Sweden, born in 1983, who among other things likes interior design, photography

Translate

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år/Previous years

Sök i bloggen

Senaste inläggen/Latest posts

Kategorier/Categories

Arkiv/Archive

Länkar/Links

RSS

Besöksstatistik

Bloggvy


Skapa flashcards