Writergirl

Alla inlägg under januari 2012

Av Jeanette - 10 januari 2012 15:35

Dag 1: Självpoträtt!






   

Av Jeanette - 10 januari 2012 14:31

Enligt Sören Kirkegaard (1813-1855), så behöver man tänka på dessa punkter för att kunna stärka sin självbild. Tycker att det låter väldigt vettigt.



  • Ta reda på vem du är, vad du verkligen vill och lev sedan utifrån dina övertygelser, utan att bry dig om vad andra tycker.

  • Fokusera på dina starka sidor, dina bästa upplevelser och hur du har lyckats besegra en svårighet.

  • Var uthållig och genomför de beslut du fattat.

  • Lär av erfarenheterna och gå vidare.

  • Gör det bästa av dina förmågor, gläds över dina framsteg utan att jämföra dig med andra.

  • Tyck om dig själv, acceptera dina svagare sidor och plocka fram de bästa.
 
   
Av Jeanette - 10 januari 2012 13:25

Eftersom jag är hemma och är sjuk just nu, och många andra, så är det ganska passande med lite tips på vad man kan göra när förkylningen väl brutit ut.


1. Kortisonspray
Undvik så långt det går vanlig nässpray eftersom man lätt blir beroende av det. Vad är då skillnaden på kortisonspray och nässpray? Nässpray vidgar näsan tillfälligt, medan kortisonsprayen istället tar ner svullnaden. Jag använder alltid min kortisonspray som jag har mot allergi även när jag är förkyld och oftast behöver jag inte ens röra den vanliga nässprayen. Den jag använder heter Flutide Nasal och finns att köpa receptfritt på apoteket.


2. Vätska
Vätska, vätska och åter vätska. Jätteviktigt att dricka mycket när man är sjuk. 




3. Lemsip
Detta är ett förskylningste som tyvärr inte finns i Sverige, men är ni i england så köp hem ett lager. Jättebra när man är förkyld för den minskar ner antalet sjukdagar. Finns även att beställa hem via nätet.


4. Slemlösande
Hör du till dem som lätt blir slemmig när du blir förkyld och även har svårt att få upp det? Det är jättebra att få i sig något som är slemlösande, det kan hålla borta en eventuell lunginflammation! Själv använder jag Acetylcystein.


5. Sömn
Precis lika viktigt som det är med vätska är det att du får tillräckligt med sömn. Sover man dåligt sänker det immunförsvaret. Dessutom så är det genom sömn som kroppen återhämtar sig. 


 


6. Hostdämpande
Känns det som att du håller på att hosta upp lungorna eller du kanske inte får sova på grund av hostan? En bra grej är att ta något som dämpar hostan. Jag använder mig av Noskapin.




Vad tyckte ni om det här inlägget? Vore det intressant med ett inlägg där jag ger tips om vad man istället kan göra för att motverka en förkylning? 


 

Av Jeanette - 10 januari 2012 12:22

Såg den här utmaningen på en blogg och tänkte att jag skulle göra den jag med, med vissa ändringar i listan. Börjar senare idag, men här kommer listan.


Dag 1: Självporträttl

Dag 2: Tema "olika"

Dag 3: En familjemedlem

Dag 4: Min hobby

Dag 5: En gammal bild

Dag 6: Tema "grön"

Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp

Dag 8: En favoritbild

Dag 9: Dagens

Dag 10: Detta gör mig glad

Dag 11: Tokigt

Dag 12: Väder

Dag 13: Tema "ljus"

Dag 14: En vinterbild

Dag 15: Kärlek

Dag 16: Självporträtt i svartvitt

Dag 17: Ett ögonblick

Dag 18: Känslor

Dag 19: Tema "två"

Dag 20: Detta skrattar jag alltid åt

Dag 21: När jag var liten

Dag 22: En sommarbild

Dag 23: I all hast

Dag 24: Nyaste bilden på mig själv

Dag 25: Valfri bild


Nu utmanar jag er att göra fotoutmaningen! Kommentera gärna så jag får se också ;)


 

Av Jeanette - 10 januari 2012 11:47

Fortfarande väldigt förkyld, men blir bättre och bättre. Orken däremot ska vi inte ens tala om. Den är alltid dålig eftersom mina förkylningar alltid påverkar lungorna i och med alla tvar-infektioner jag haft genom åren. Men men det är bara ta det sakta men säkert.


Så vad händer idag? Inte särskilt mycket för det orkar jag inte, men jag ska i alla fall försöka att orka med att få undan julgranen. Det är ju lite småpyssel så det ska jag väl orka. Sedan måste jag verkligen söka jobb också. Men mycket vila blir det i alla fall i form av serietittande. Sen ska jag så klart få in lite bloggande också!


Vad ska ni hitta på idag?


 

Av Jeanette - 10 januari 2012 01:03

Ikväll var det dags för mitt allra första unitmöte (som idag var kick-off) med Mary Kay som ny huvårdskonsult. Önskar bara att jag hunnit bli lite friskare så jag kunnat ta in det bättre. Fick mina första pins som så klart sattes dit på kavajen så fort jag kom hem.


Så här såg jag ut när jag begav mig dit (sedvanlig dresscode så klart).


Bortse från mitt något fejkade leende (och jättepåsarna under ögonen!)  och den skitiga spegeln :P  


Kavaj - Ullared

Kjol - Gina Tricot

Vitt linne - H&M

Svarta strumpbyxor - H&M



 

Av Jeanette - 9 januari 2012 12:00

I det här inlägget tänkte jag ta upp lite vad de olika färgerna faktiskt står för.

För något som är väldigt viktigt när man inreder är ju faktiskt färger. Att man skapar en färgskala som passar just dig men även rummet. Det jag försöker tänka på är vilka färger som tilltalar just mig och jag tror faktiskt att man automatiskt använder färger man "behöver" just då. 


Jag är ganska ombytlig när det gäller färg, så jag satsar därför på en neutral basfärg på möbler och andra dyrare grejer, så att jag lättare kan ha råd att köpa kuddar, plädar, gardiner etc. allt eftersom jag ändrar färgsmak.


Rött är kraftfull och ökar blodflödet och därmed hjärtfrekvensen. Rött symboliserar passion, eld, blod, sexualitet, kärlek, den kreativa kraften, vrede, krig, fara, mod och uppoffring. 
Den här färgen ska man vara försiktig med eftersom mycket rött kan skapa rastlöshet och ångest. I ett sovrum ska man undvika färgen helt. I ett kök eller matrum kan den få människor att äta för mycket.


Orange symboliserar hälsa, entusiasm, optimism, vitalitet, självförtroende, kreaktivitet och mid. Den här färgen sägs kunna mildra depression och stimulera aptiten. Färgen kan användas i vardagsrummet och hallen, men däremot bör man undvika den i ett arbetsrum eftersom den stimulerar lusten att roa sig.


Rosa är romantikens och kärlekens färg. Den förknippas med känslighet, lugn, samverkan, harmoni, avslappning och ett gott humör. Rosa är en helande färg, men rekommenderas inte till människor med temperatment. Det är en perfekt färg i ett sovrum, men den ska undvikas på företag eftersom den anses sänka dynamismen.


Brunt (och beige) är en jordfärg. Den står för stabilitet, säkerhet, trygghet och trohet. Har man låg koncentrationsförmåga så kan den här färgen vara bra, men för mycket av den kan vara för restriktiv och begränsande. Brunt och beige bör kombineras med gladare färger för annars kan det leda till en känsla av att allt är tråkigt.


Vitt är livets, men även dödens färg. Det här är en aktiv färg och bör därför användas ihop med andra färg så att den inte stimulerar för mycket aktivitet. Vitt är lämpligast för tak, kök och badrum.


Blått symboliserar vattnets energi. Den förknippas med sanning, ärlighet, inspiration, kreaktivitet, lugn, ensamhet, kylighet och allvarsamhet. Den är lämplig för ett väntrum, kontoret, studierum, badrum, meditationsrum eller i områden där det är mycket varmt. Däremot är den för kall för att användas i ett sovrum och den kan förstöra passionen och samlivet. 


Svart symboliserar vatten. Den förknippas med djup, mystik, negativitet, djup sorg, hat, självständighet och magi. Men den förknippas även med styrka, stabilitet och beskydd. I små mängder stimulerar den introspektionen, men kan i stora mängder framkalla depression så den bör användas sparsamt. 


Grönt symboliserar tillväxt, bot, överflöd, välstånd, fred, glädje, samverkan och harmoni. Den kan användas mot stress och känslomässiga problem. De som behöver mycket stimulans kan må dåligt med för mycket av den gröna färgen. Grönt passar bra i barnens rum, vardagsrummet och badrummet. På kontoret så sägs den kunna öka välståndet. 


Gult är glädjens, lyckans och kreaktivitetens färg. Den är stimulerande och förknippas med optimism, tankeklarhet och intelligens. Den är bra mot depression och ångest. Den är även bra för de som inte har så mycket energi. Gult är en bra färg att ha i vardagsrum och kök, men i sovrummet bör den endast användas i mycket små mängder.


Lila förknippas med andlighet, auktoriet, lyx och välstånd. Den lila färgen kan balansera aktivitet och vila. Den sägs även mildra smärta. 


Grått förknippas med allvar och respekt. 


 

Av Jeanette - 8 januari 2012 23:50

Som vanligt när jag är sjuk så har jag svårt att somna och det blir ännu värre när jag börjar bli frisk, som nu, då jag börjar få mer energi. Extra jobbigt är det eftersom jag annars knappt hinner lägga huvudet på kudden innan jag somnar och det är ingen överdrift!


Natti natti!



 

Presentation


Här har ni en tjej från Skövde, född 1983, som bland annat gillar inredning, fota och skriva.

Instagram: nettanbutterfly

------------------

Here's a girl from Skövde, Sweden, born in 1983, who among other things likes interior design, photography

Translate

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen/Latest posts

Kategorier/Categories

Arkiv/Archive

Länkar/Links

RSS

Besöksstatistik

Bloggvy


Ovido - Quiz & Flashcards